Botoks
Botoks Nedir?
Botulinum toksin (Botoks), kasların kasılmasını sağlayan sinir uyarılarını bloke ederek, kasları geçici olarak gevşeten bir toksindir.
Estetik Dolgu
Estetik Dolgu Nedir?
Dolgular, yaşlanmayla birlikte cilt yapılarında kaybedilen hacmi geri kazanmak, çizgi ve kırışıklıkları yumuşatmak ve cildin nem oranını arttırmak amacıyla cilt altına enjekte edilen maddelerdir. Dolgu enjeksiyonlarında sıklıkla hyalüronik asit içerikli jel benzeri ürünler kullanılır. Dolguların en yaygın uygulama alanı yüz bölgesidir.
Gençlik Aşısı
Gençlik Aşısı Nedir?
H-100 + (Gençlik Aşısı), vücudumuzda doğal olarak bulunan ancak yaşlanma ile azalan hyaluronik asit ve Glicine, L proline, L Lysine, L Leusin gibi temel amino asit içeriğine sahip patentli bir serumdur. Türkiye' de ilk ve tek Mannitol içeren cilt gençleştirme kokteyli olan H100 içerisinde bulunan Mannitol sayesinde Hyaluronic asidin dokudaki ömrünü uzatır. Derinin, nem kapasitesini artmasına, sarkan/deforme olanbölgelerin sıkılaşmasına ve kırışıklıkların giderilmesine yardımıcı olur. Plus özelliği ile akne skarların iyileşmesinde yardımcı olur.
Kimyasal Peeling
Kimyasal peeling, cildin üst tabakasının bazı solüsyonlar aracılığıyla soyulması işlemidir. Cildi yenilemek ve gençleştirmek amacıyla yapılan bu işlemde, sıklıkla glikolik asit, alfa-hidroksi asit, laktik asit gibi kimyasal solüsyonlar kullanılır. Belirli bir süre boyunca cilt yüzeyine uygulanan bu kimyasallar ile kontrollü bir hasarlanma oluşturulup, farklı derinliklerde (yüzeyel, orta ve derin) soyulma sağlanabilir. Ciltteki soyulmayla birlikte, cilt altı dokularda yeniden yapılanma süreci uyarılır. Kimyasal peeling, yüz, boyun, dekolte ve ellere uygulanabilir. Peeling işleminde doğru hasta seçimi önemlidir. Cilt tipine göre değerledirildiğinde, açık tenli bireyler bu işlem için daha uygun adaylardır.
Leke Tedavisi
Güneş, ilerleyen yaş, gebelik, doğum kontrol hapı kullanmak, zararlı kimyasallar içeren makyaj malzemelerinin kullanımı ve akne izleri ciltte lekelere, renk değişimlerine sebep oluyor. Cilt lekeleri sıklıkla oluştuğu yüz, boyun, dekolte bölgesi ve ellerde oluşmakla birlikte, güneşe ve dış etkilere maruz kalan tüm vücut bölümlerinde leke oluşabilir.
Mezoterapi
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, çeşitli hastalıkların tedavisinde, bireye ve endikasyona özgü aktif bileşen karışımlarının küçük dozlardaki enjeksiyonlarla cilt altına uygulama tekniğidir. Bu teknik, ilk olarak 1952'de Fransa'da, Dr. Michel Pistor tarafından ağrı tedavisi için geliştirilmiştir. Mezoterapi, estetik amaçla yaşlanmayı geciktirmede kullanımıyla giderek popüler hale gelmiştir. Estetik amaçlı mezoterapide ciltte yenilenme sağlayan hyalüronik asit, antioksidanlar, aminoasitler, vitaminler ve mineraller cilt içine ve altına çok ince iğnelerle uygulanır. Bu maddelerin enjeksiyonuyla cilt uyarılarak kollajen ve elastin üretimi arttırılır. Mezoterapi sayesinde ciltte nem artışı, sıkılaşma ve kaldırma (lifting) sağlanır. Cilt daha parlak ve aydınlık bir görünüm kazanır. Mezoterapi ortalama 1-4 haftada bir 4-6 seans uygulanır. Tedavinin ilk seanslarından itibaren başlayan olumlu etkiler, tedavi bittikten sonra da devam eder.
Mikroiğneleme (Dermaroller, Dermapen)
Mikroiğneleme, cilt yenileme ve gençleştirme amacıyla, çok sayıda steril milimetrik iğne içeren bir cihaz ile ciltte mikroskopik kanallar açılarak yapılan bir uygulamadır. Açılan bu kanallar sırasında oluşturulan kontrollü hasar ile birlikte ciltte yeniden yapılanma uyarılır. İşlem sırasında yaklaşık 15-20 dk. açık kalan kanallar aracılığıyla özel serumlar, hyalüronik asit, vitamin-mineral solüsyonlar, leke giderici ve cilt yenileyici kremler, büyüme faktörleri, peptidler, PRP (trombositten zengin plazma) ve kök hücre ekstreleri vb. içeren ürünlerin cildin alt tabakalarına ulaşması sağlanır. Mikroiğneleme başlıca yüz, el, boyun ve dekolte bölgeleri olmak üzere vücudun her yerinde uygulanabilir. Bu yöntem, derinin üst tabakasına zarar vermediği için, koyu tenliler dahil tüm cilt tiplerinde ve güneşin yoğun olduğu yaz aylarında bile yapılabilir. İşlem 4 haftada bir 4-6 seans tekrarlanabilir. Mikroiğneleme işlemi, diğer cilt yenileme ve gençleştirme yöntemleriyle kombine edilebilir. Mikroiğnelemenin olumlu etkileri, tedavinin ilk seanslarından itibaren görülmekle birlikte, esas olarak seansların bitiminden birkaç ay sonra ortaya çıkar.
PRP
PRP Nedir?
Trombositten zengin plazma tedavisi olarak bilinen PRP (Platelet Rich Plasma), cilt gençleştirme yöntemlerinden birisidir. Bu yöntemde kanda bulunan trombositlerden faydalanılır. Kanamanın durmasını, yara bölgesinde onarımı ve hızlı iyileşmeyi sağlayan trombositlerde, birçok büyüme faktörü bulunur. PRP yönteminde, kişiden alınan kan bir dizi işlemden geçirildikten sonra elde edilen trombositten zengin plazma aynı kişiye yeniden verilir. Böylece, büyüme faktörleri konsantre olarak hastaya uygulanır ve daha fazla kök hücre dokuya ulaşır.
Somon DNA Uygulaması
Somon DNA Nedir?
Sodium DNA bileşeni somon sperminden skstrasyon yöntemi ile elde edilen DNA içermektedir. Somon balığının DNA’sının da insan DNA’sına en çok benzeyen DNA yapısını içermesi nedeniyle, uygulanan kişinin DNA yapısına etki ederek kolajen yapımını çok kuvvetli bir şekilde uyarmakta ve 3-4 ay gibi kısa bir sürede cildi sıkılaştırarak, çok daha dolgun bir hale getirmektedir.